Keno älskas i Tyskland

I Tyskland är Keno precis som i Sverige kopplat till det statliga spelmonopolet. Keno är ett av de mest populära lotterispelen världen över och har en anrik historia som började i Kina någon gång för drygt 2 000 år sedan. Från Kina kom spelet till Europa och kom till slut till Tyskland, där lotto var det populära spelet. I lotto skulle spelaren vilka 6 av de 49 numren som slumpades fram, vilket inte är olikt keno förutom att fler nummer används. Efter att lotto hade blivit välkänt bland den tyska befolkningen introducerades keno som en variant av lotto.

Keno – populärste lottospelet i Tyskland

Keno har idag en betydligt bredare skara anhängare och har blivit det mest populära av alla lottospel i Tyskland. I USA spelar man keno med 80 bollar, varav 20 av dessa 80 kommer att dras. Spelaren ska väljer upp till 20 nummer på sin bricka. I Tyskland spelas dock keno på ett lite annorlunda sätt. Där drar man de vinnande numren från endast 70 möjliga nummer och av dessa 70 nummer ska 20 dras med hjälp av en slumpgenerator.

Beroende på vilken typ av keno man väljer att spela, kan man välja mellan två till tio nummer att spela på. I Tyskland spelar man alltså med färre bollar och ett lägre antal nummer man kan välja. Ju fler nummer spelaren väljer att spela på, desto högre är sannolikheten att något av dessa nummer dras och på samma vis ökar den potentiella jackpottvinsten. Vinstsumman är också beroende av vilken insats spelaren gör. I Tyskland är bara mindre insatser på 1, 2, 5 eller 10 euro tillåtna. I tysk keno kan man vinna upp till en miljon euro om man får rätt på 10 nummer med en insats på 10 euro. Det finns också någonting som kallas plus 5, vilket innefattar de sista fem numren i kenodragningen.