Fransk Keno precis som i Sverige

Lotterispelet keno påminner i stora drag om bingo. Huruvida ordet keno har sina rötter i det franska språket eller i latin går att diskutera. Det vi vet är att det ursprungligen kinesiska spelet idag spelas i många länder världen över, däribland Frankrike. Precis som i Tyskland är de insatser som är tillåtna 1, 2, 3, 5, eller 10 euro. Vissa franska kenosajter delar ut högvinster där spelaren kan vinna en årsvinst på mellan 2 000 och 100 000 euro per år resten av livet (upp till 20 år). Keno är ett väldigt populärt spel i Frankrike, där flera miljoner fransmän spelar spelet varje vecka. En fördel med keno är att chansen att vinna är mycket större än i andra former av lotterispel. En del kenosajter i Frankrike har två dragningar per dag alla dagar i veckan.

Keno i Frankrike likt Sverige

Fransmännen spelar keno med 70 nummer, precis som i Sverige, vilket skiljer sig från hur spelet spelas i andra delar av världen inklusive på nätet. Spelaren kan välja mellan 2 och 10 siffror, vilket även detta skiljer sig från svensk keno och keno i andra länder. 20 nummer kommer slumpas fram av de 70 möjliga, vilket gör att oddsen är mycket intressanta för spelarna. Att till exempel tippa två rätta nummer av de 20 nummer som dras, samtidigt som urvalet inte är mer än 70 nummer, gör att keno är ett spel där sannolikheten är relativt stor att vinna. För att vinna de högre vinsterna, genom att exempelvis tippa 10 nummer rätt, krävs dock en större portion tur.

Lotto och andra lotterispel har i och för sig stora jackpottar men det är ganska osannolikt att du som spelare kommer kamma hem en sådan. Därför är keno och bingo två spel vars modeller tilltalar den franska befolkningen, som hellre vinner lite oftare än tar chansen att vinna stort.